2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Madeirská omáčka

Název Množství a jednotka
Madeirské víno 100 ml
hlíva ústřičná kousek
silný hovězí vývar 400 ml
tymián 1/4 lžičky
rajčatový protlak bez konzervantů 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl hovězího vývaru, přidáme 1 dl madeiry, necelou půl lžičku soli, 1/4 lžičky tymiánu, lžičku rajčatového protlaku, 1/4 lžičky cukru, na lžíci tuku podušené drobně nakrájené hříbky (klidně žampiony nebo hlívu) a povaříme cca půl hodinky.


 


RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Pečenáče podle Jarči

Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...